vakantiemenu

- All Inclusive
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Cultuur
De cultuur op La Gomera is vroeger sterk beinvloed door het landschap, maar sinds de toename van het toerisme op La Gomera heeft dit zijn weerslag op de plaatselijke cultuur. De inwoners van La Gomera hebben al sinds de oorsprong te maken met de diepe en brede valleien, ook wel barranco's genoemd. Omdat deze barranco's vroeger communicatie en verplaatsing moeilijk maakten hebben ze op La Gomera een eigen communicatie ontwikeld welke Silbo genoemd wordt.

Silbo valt het best te omschrijven als een combinatie tussen spreken en fluiten. Door moderne communicatie middelen is Silbo tegenwoordig eigenlijk overbodig geworden en leek deze manier van communiceren in de 21ste eeuw te verdwijnen. Om deze cultuur te kunnen behouden is het leren van Silbo verplicht gesteld voor schoolkinderen.

Door de opkomst van het toerisme is La Gomera minder afhankelijk geworden van de moeilijke landbouw waardoor veel landbouwgrond in de loop der jaren is verlaten. Veel mensen zochten hun heil liever in de stad waar men hoopte op een hogere welvaart. Het gevolg hiervan is dat sommige kleinere dorpjes op La Gomera nu geheel onbewoond zijn.

La Gomera is verder trots op haar eigen wijn en de Gomerische kaas.

 

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013